Weight pull i allmänhet

Funderingar

2014-05-02 19:16 #0 av: [Trollbjörken]

Har en kastrerad Amerikansk cocker/sheltie/PON-blandning på snart 7 år som är "lite" överviktig och behöver gå ner några kilon. Tycker weight pull ser så grymt roligt ut, och undrar ifall det är nått vi skulle kunna prova på för att få ner honom i vikt? Alltså inget tävlande, utan mer att han får dra under promenader osv. Vad tror ni?

Var får man tag på en bra sele, hur startat man osv? är det nått extra man ska tänka på när man startar med en såpass "gammal" hund?

Alla svar tas tacksamt emot! Tänkte det skulle vara en kul grej att syssla med tillsammans då han inte är intresserad av spårning och blir för uppstressad av agility.

Anmäl
2014-05-06 13:37 #1 av: [Bullen300]

Börja långsamt, skulle rekommendera minipina, eller kW hundtjänst på fb.
Såklart kan man prova! Wp är en bra fys sport enligt mig.

Man börjar med att vänja hunden med selen,ljudet av skrammel och attest är något bakom. Rekommenderar attan har lätta kättingar. Man brukar börja med ungefär 10% av hundens kroppsvikt och så ska man gå på mjukt underlag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.