Hundar i allmänhet

Era hundar

2013-09-16 20:24 #0 av: [Bolten]

Vad har ni för hundar?

Varför har ni valt just den rasen/blandrasen och vad gör ni med era hundar?

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl
2013-10-22 23:05 #1 av: MittHundliv

Har en dalmatiner. Valde dalle för deras personlighet och för att jag är väldigt intresserad av road-trial.
Annars tränar vi DP, spår och allmän lydnad. Vi har även börjar lite smått med WP men då vi har tio mil till träningen så händer de inte så ofta att vi åker dit och vi har inte hunkit skaffa sele och kätting hem ännu :)

Anmäl
2013-10-23 01:24 #2 av: [Bolten]

#1 Vad kul att du har en dalmatiner! Har själv en dalmatiner korsning :) 

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl
2013-10-23 13:17 #3 av: MittHundliv

#2 va härligt. Dalmatiner är en underbar ras, mer kan man inte säga :P

Anmäl
2013-10-31 22:04 #4 av: litenvovve

Har en chihuahua på snart 2 år. En chihuahua var inte den ras jag hade tänkt mig från början. Hade tidigare amstaff men av olika anledningar flyttade hon när jag blev sjuk. Sambon ville sen skaffa hund när vi flyttat ut på landet och hans drömhund var chihuahua. Sagt och gjort. Första chihuahuan flyttade hit. 

Jag har inget större mål för honom mer än att utvecklas inom dels den sociala biten men även testa på lite olika sysselsättningar och träningsformer. Just nu har vi börjat lite smått med agility. Annars så är det den sociala biten vi tränar mycket på!

För två månader sedan flyttade ytterligare en liten chihuahua hit. Detta är en omplacering som var i mycket taskigt skick vid flytten. Idag är han nykastrerad och han verkar se ljus. Våra allra första mål är att han ska få ro i kroppen och bli rumsren, samt kunna se sitt koppel och ha det på sig utan att få panik. Där har vi att jobba på. Sedan vet jag inte vad vi ska hitta på. Kanske agility där också men allt beror på hur den lille utvecklas :) 

Så, vi som inte skulle ha hund har nu två stycken. Lätt det bästa val jag tagit i hela mitt liv.

Anmäl
2013-11-01 22:18 #5 av: Gallskriket

Har en omplacerad blandis tjej på 4 år här hemma. Min sambo har haft hund tidigare och när möjligheten kom för att skaffa en hund så slog min sambo till. Jag var väldigt skeptisk i början och ansåg att hunden skulle vara min sambos. Men när vi väl träffade hunden som nu är här hemma hos oss så ändrade jag mig ;)

Vår tjej har haft det väldigt tufft tidigare, tagen alldeles för tidigt ifrån mamman, blivit instängd flera dygn i sträck med ett gäng katter och säkert andra saker som vi inte vet. Så hon har väldigt svårt att läsa andra hundar och tar försvar som första val vid alla hundmöten. Men hon är världens goaste och skulle inte byta henne för någon annan hund!

Min sambo ville ha en "aktiv soffpotatis" och vi båda uppskattar amstaffens mentalitet, så det blev en blandis. Sen när man tar en omplacering så kan man inte välja ras som om man köper en hund via en uppfödare. Vi tränar mycket DW, lydnad, dog parkour mm, imellan så ligger tösen gärna i soffan och sover ;)

Sajtvärd på problemhundar.iFokus Calliethedog.blogg.se ❤
Anmäl
2013-11-02 00:09 #6 av: [Bolten]

#5 Trist att höra att hon farit illa men skönt att hon har de bra nu! :D

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.