Off topic

Skadat korsband

2013-01-25 13:17 #0 av: [AmstaffLeo]

Någon här som varit med om skadat korsbant på hunden? Jag har hållit hunden i koppelvila under lite mer än 2 veckor nu. Han får smärtstillande också. Han går fint under promenaderna dock 10min promenader. Det är när han ska uppför trapporna han då börjar bli lite stel. Vi bor på tredje våningen och har ingen hiss.

Funderat på att bara gå ut 2 gånger om dagen istället för 3.

Tips?

 

Anmäl
2013-01-27 10:53 #1 av: [Madlene]

Stackars liten, du kan inte bära ner honom?

Anmäl
2013-01-27 13:49 #2 av: [AmstaffLeo]

det är när han går upp som det verkar vara jobbigt för honom. Han väger 28kg så det är ganska svårt att bära honom uppför 3 våningar.

Anmäl
2013-01-27 14:14 #3 av: [Madlene]

Förstod också det, Hoppas någon annan har erfarenhet av detta och kan tipsa :)

Anmäl
2013-02-20 19:21 #4 av: E-l-vira

vi hade en boxer som fick ett skadat korsband. det var nära att gå av helt och hållet. det var möjligt att operera men det fanns lika många med bra erfarenheter efter en sådan operation som med dåliga, så vi ville inte chansa. i stället fick han smärtstillande i början när det var som värst, han fick gurkmeja som är antiinflammatoriskt och vi såg till att träna upp hans ben för att musklerna skulle stödja så mycket som möjligt. tror inte att du bör minska på promenaderna, om han inte har akut ont men då kanske det räcker att göra dem kortare? när det gäller trapporna tror jag det viktigaste är att låta hunden gå i den takt som känns bäst.

Anmäl
2013-02-21 11:27 #5 av: [AmstaffLeo]

Korsbandet är inte helt av, bara sprucket. Efter flera veckors koppelvila så haltar inte han lika mycket som förut, men han böjer inte knät som vanligt. 

Vi ska göra en artroskopi

Vad var det för operation ni skulle göra? Gick det bra? 

Hur är rehab efter en sån operation?


Han är helt galen nu på grund av koppelvilan. Har inte fått släppa lös honom och är helt uttråkad.


Jag som precis köpt en DW-sele och velat börja jobba med honom. Hoppas vi kan börja med det någon gång. 


Massa frågor nu men är tacksam för svar!

Anmäl
2013-02-21 12:36 #6 av: E-l-vira

Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var för operation det var tal om, men vi genomförde den alltså inte. Han klarade sig bra. När vi inte märkte av skadan på honom längre (alltså när han rörde sig som normalt och vi kunde klämma på hans knä) slutade vi med gurkmeja och smärtstillande. Han levde i runt fem år efter att vi hade konstaterat skadan och under den perioden fick vi återgå till smärtstillande en eller två gånger.

Förstår att det är jobbigt för er, tänk på mycket mental stimulans! Förstår också att du har många frågor, ledsen att jag inte kan hjälpaa dig mer än såhär. Hoppas du får möjlighet att rata med någon med mer erfarenhet. Lycka till!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.