Weight pull i allmänhet

Nytta med Nöje

2011-04-12 16:24 #0 av: Kitten86

Nu när våren är här så är det bara att sätta igång att jobba ute i/omkring tomten. Igår och idag blev det lite buskage röjning vid en gammal ruin som ska få ingå i en hästhage.

Så idag, när det mesta blivit nerkapat, blev det dax att röja upp och röja undan allt. Mycket blev det.... Så för River blev det lite kombination med dragträning och vagnsträning. Om än en lite udda vagnsträning, men man får ta det man har Foten i munnen Man hinner bara spänna fast honom så är han iväg oavsett om det är kedja eller vagn bakom...

Bifogar bild på River när han är framför vagnen. Kan tillägga att han inte drar när vagnen är såå här tungt lastad utan han drar den oftast tom alt. mycket lätt lastad då han inte tränat med vagn så värst många gånger. Han tränar drag på lätt hobbynivå så än så länge drar han bara med nomesele.

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2011-04-12 16:48 #1 av: Eve

Vad roligt! Man får inte va dum (:

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2011-04-13 10:45 #2 av: WulffDogs

Det där såg ju klockrent ut, o jag måste nog säga att vagnen är nog inte för tung för honom, ens sådär lastad. Den har så låg dragvikt, kolla med en fiskevåg om du har möjlighet o jämför med dina kedjor!

 

Vad kul med annorlunda arbete! =)

 

Anmäl
2011-04-13 15:00 #3 av: Kickan90

ser spännande ut :D
håller med om att vikten ser helt ok ut, inte för lätt och inte för tung :P

Anmäl
2011-04-13 19:54 #4 av: Kitten86

Hahah, nej man får sannerligen inte vara dum!

Fast just den lasten var ganska tung så där poserar han mest för bild. Men några andra laster drog han, dock inte hela träckan som de skulle fraktas (ca 150-200 m). Men sen drog han ju tillbaka den som tom istället... Sen efter avkoppling/ losskoppling så fick han ju leka med en favvo boll som belöning!

Ja, som rubriken lyder så blev det nytta med nöje eller kanske snarare "två flugor i en smäll". Insparad tid och han fick jobba! Han tycker att det blir roligare och roligare att dra så vagnen kommer nog komma mer till använding under sommaren till diverse trädgårdsarbete Foten i munnen

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2011-04-22 22:02 #5 av: tezzla

det är så det ska se ut, två flugor i en smäll =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.