Weight pull i allmänhet

Träning, sele, självförtroende.

2011-04-10 16:54 #0 av: [Ronon-m]

Idag tränade jag och Ozzi wp igen för 6: gången. Han blir bra bättre och bättre och verkligen kämpar så mycket han bara kan för min skull. Finns de nån bättre hund? Även hans sjävförtroende har höjts och han gör inte längre lika stora och okontrollbara utfall när vi möter hundar. Förr var det nästan så att han riktade det mot mig ibland och så skrek han bara rätt ut som en dåre men nu drar han bara mot hunden och morrar och några skall, fortfarande dåligt men en väldig förbättring! Kanske beror det på weight pullingen? Där träffar han hela tiden nya hundar och många desutom, även mycket människor vilket han också gör utfall mot, så det är nog jätte bra för honom! För två veckor sedan så hälsade han desutom på en helt främmande hund för första gången på 3 år (Då blev han aggresiv) utan att attackera. Dom bara luktade varandra i rumpan och vifftade lite på svansen. Jag har återigen fått lite hopp om att det kan bli bättre med min osäkra lilla vovve!

 

Tänkte även fråga vad ni tror om två wp selar, vet inte vilken av dom jag ska ha och behöver hjälp!

Den ena: svart band, mörkgrönt fleece under och hans namn i guld.

Den andra: silvergrått band, svart fleece, krysset där bak i svart band och hans namn i svart.

 

Min favorit är den andra, vad tycker ni? :)

Anmäl
2011-04-10 23:24 #1 av: Kickan90

låter som bra framsteg iallafall :)
kul att du försöker jobba bort det och verkligen säger att han "är de" och inte gömmer problemen.

jag gillar det andra förslaget ^^

Anmäl
2011-04-11 11:59 #2 av: Eve

Jag hade nog valt det första alternativet. Kul att det går framåt för dig!

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2011-04-11 20:19 #3 av: [Ronon-m]

#1 ja det går bara bättre och bättre! Hade även ett väldigt possetivt hundmöte föut idag också! Han fokuserade bara på mig och godiset, och tittade inte ens på hunden. Jätteglad blev jag! Även om det inte kommer hända varje gång så är det ju en väldigt possetiv grej för honom och får honom bara att se att det är roligare att gå förbi snällt och få klappar och godis istället för skäll. Känns verkligen som vi förbättras tillsammans nu!

Och i juni börjar mitt sommarlov också och då har vi hela dagarna och massa tid till socialisering! Har inte alls haft tid för socialiseringsbiten det sista året. Haft för mkt i skolan! Börjar även gymnasiet nu efter sommarlovet och då går jag ett gymnasium med inriktning hund! :)

Jag beställde den selen igår, gillade verkligen nr 2! :)

 

 

Anmäl
2011-04-11 20:20 #4 av: [Ronon-m]

#2 Jag beställde sele nr två :)

Ja det är jätte roligt! Känns kanon nu! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.