2011-07-11 15:09 #0 av: Kickan90

Tips på hur du kan träna och få i din hund vätska i sommar värmen.

 

Träning
Oavsett vad du tränar din hund med så se till att arbeta tidigt på morgonen eller senare på kvällen då det är svalt för hunden, undvik långa och "hårda" träningar när det är som varmast.
Inom WP/DW så kan vissa hundar behöva dra lite mindre i vikt någon dag då det är som varmast pga att de lätt bli varma. exempelvis har många mörka teckningar eller är mörk, lång päls osv.
Tänkt också på att det är bättre du tränar en kortare stund i varmen och oftare än längre runder och längre vila då hunden hinner svalka sig själv och inte få värmeslag. Det är även utmärkt att blöta hunden när ni tränar eller om hunden föredrar solen än skuggan.

Mat & Vatten
Se gärna till att blöta upp hela torrfodret eller delar utav fodret på så sätt får hunden i sig vätska, se alltid till att ha färskt vatten och byt det gärna oftare än vanligt.

Nära vattnet
Då är det väldigt bra att ha med sig vatten till sin hund, även flytväst är bra för hunden. Vilket gör att hunden inte behöver göra av med lika mycket energi som den gör utan (kan bli vätskabrist).
Badar din hund mycket?
Skölja bara av den med vanligt vatten utan schampoo ordentligt måste du använda schapoo något extra ge hunden lite margarin det hjälper till fettet i hudlagret att återanpassa sig lättare.

Misstänker du att det är alger i vattnet så låt ej din hund bada eller dricka där, det är giftigt.

Hundar dricker gärna saltvattnet när dom badar, håll koll så att dom inte börjar spy eller bli allmämt dålig. Isåfall kontakta din veterinär för rådfrågning.


Allmänna tips
Ha gärna med dig ett parasoll som du och hunden kan vila under oavsett träning eller om ni bara är ute och badar.
Ha alltid med dig kallt vatten och gör gärna några isgodis bitar också om du har en hund som är lite dålig på att dricka.

Godis(vätske)-tips
* Ta några iskuber och lägg ner lite vatten och blöt/färskfoder i, går även att ta några droppar blod och annat gott sedan lägg det i frysen.
* Frysta köttbullar, korv, märgben, blodpudding m.m.
* Du kan även lägga ner några iskuber i hundarnas drickvatten, vissa hundar gillar att leka med det.
Några gillar lite kolsyrat vatten, det är ingen fara för dom att dricka.

-Fick desa tips från min bekant på djursjukhuset och tänkte dela med mig, då hon märker att det kommer in fler och fler djur med vätskebrist pga träning-


Ha en härlig sommar och var rädd om er Skrattande