2011-05-29 08:02 #0 av: Eve

Varje månad presenteras en medlem under kategorin "Månadens profil". I Maj månad möter vi Ronon-m.

Vem är du?

Jag heter Hanna och är 16 år. Mitt liv har, sedan jag minns, alltid handlat om hundar. Jag fick min första hund när jag var 11 år. Det var en 3årig Karry Blue terrier som hette Jaffa. Min bror tålde tyvärr inte henne så efter 2 månader var jag tvungen att lämna tillbaks henne till ägaren vi köpte henne av. Det var en väldigt svår tid för mig och jag ville ett tag inte vara med några hundar. Men jag tog mig ur det och vi lyckades hitta en ras som min bror tål. Då fick jag Ozzi när jag var 13 år i födelsedagspresent. Jag går nu sista terminen i 9:an och efter det ska jag in på ett gymnasium med inriktning hund. Vilket verkligen ska bli roligt! Jag har även två katter, rasen Devon rex, som jag ställer ut med bra resultat. Mitt största intresse med mina djur är utställning och med hunden kör jag även weightpulling vilket är väldigt roligt!

Vad har du för hundar?

Jag har nu min 3,5 års gamla hanhund som heter Ozzi. Han är av blandningen powderpuff och pudel. Antar att det är mellanpudel då han är hela 43 cm hög. Han har lite problem som vi har jobbat hårt med i hela hans liv och jag kan se vilka framsteg och även bakåtsteg vi har tagit. Han är osäker vilket gör att han har blivit aggresiv mot människor och hundar, men detta är jag helt säker på att vi kommer fixa tillsammans! Han är min absolut bästa vän som jag gör allt för!

Tränar du weight pull? Om ja, i vilken klubb?

Jag har tränat wight pull med Ozzi i tre månader. Vi går i klubben SWBG och det är jätte roligt! Ozzi är jätte duktig och jag ser verkligen hur roligt han tycker att det är. Senast drog han vagnen när den vägde hela 320 kilo och han själv väger 12. Riktigt duktig vovve jag har. Han får även väldigt bra socialträning när han är där vilket jag märker hemma. Han har blivit säkrare i sig själv efter att vi började där :)

Wp är en relativt ny sport i Sverige, hur fick du nys om den?

Jag har en kompis till min syster som tränar det med sina amstaffar. Hennes ena tik är europeisk vinnare och riktigt duktig. Jag tyckte att det verkade roligt och bestämde mig för att testa.

Tränar du och hundarna något annat?

Ja vi tränar även agility ibland och är med i kurser. Hemma tränar jag även lydnad för skojs skull då Ozzi inte direkt älskar det men eftersom jag bara gör den max en gång i veckan så tycker han att det kan vara ganska roligt och gör det för min skull då jag tycker att det är kul. Även utställning ska jag testa mig på på lördag. (28:e Maj)

Hur hittade du till den här sajten?

Jag såg den en gång när jag var inloggad och ville direkt gå in och titta då jag var ny inne på denna banan. Självklart ville jag gå med i denna sajten :)