Annons:
Etikettwp-träning
Läst 8272 ggr
Eve
11/16/10, 3:54 PM

Vad är weight pull?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad är egentligen Weight pull? Hur gör man och vad använder man för selar? Här följer en kort allmän artikel om vad sporten egentligen handlar om.

Weight pull (wp) är sporten där hunden drar vikter i specialkonstruerade selar. Vikterna kan bestå av allt från vattenfyllda dunkar till bildäck. Vanligast att man drar med är dock kedjor eller speciellt utvecklade vagnar som du sedan placerar aktuella vikter på.
Vikten anpassas efter vad hunden väger, hur tränad den är och för vilket ändamål hunden drar. För vanlig konditionsträning rekommenderas en van hund att dra ca hälften av vad hunden väger.

E 027b.jpg

Selen som hunden drar med är måttanpassad för varje individ. Faktorer som man tar hänsyn till vid nyproduktion av sele är hundens vikt och storlek. Speciella anvisningar om hur du mäter din hund finns på hemsidan för den firman som syr selen.

Sporten etablerades 1970 i USA och härstammar ursprungligen från nordamerika där man använde hundar som fraktredskap under guldruschen när terrängen var för svår för hästar att ta sig fram.
Den första klubben i Sverige att etablera sig var Swedish Working Bulldog Assosiation (SWBA) 2002. Senare tillkom även andra klubbar så som Weight pull Sweden (Wps).

wp 042.jpg

Källa: Wikipedia,se

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Annons:
Kickan90
2/8/11, 12:27 AM
#1

jätte bra artikel :D

A Working Dog, Is A Happy Dog!!!
Medarbetare på
Rexkanin & Weight Pull..!

Charlotta-B
2/19/11, 10:12 AM
#2

Bra artikel

Charlotta-B

Grodan
10/23/11, 6:54 PM
#3

Kan vara bra att ha den här nålad eller som en av de första artiklarna på sajten. Jag som nyfiken fick inte svar på min fråga vad wp är i texten "Om sajten" och fick leta efter denna.

Bara ett litet snällt tips i förbifarten. Gwalking


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Kickan90
10/25/11, 3:02 PM
#4

Tackar så mkt för "nålen" Grodan ;)

A Working Dog, Is A Happy Dog!!!
Medarbetare på
Rexkanin & Weight Pull..!

Denna kommentar har tagits bort.
Upp till toppen
Annons: